Interview met Tinne Vandersmissen voor Eventonline

Vandersmissen Feestservice: cateraar met rock’n roll gehalte

Erik Wood had een gesprek met Tinne Vandersmissen, vennoot en projectleider van Vandersmissen Feestservice. Dit cateringbedrijf met uitvalsbasis Hoogstraten, bestaat ondertussen 37 jaar en is uitgegroeid tot een 'major player' van de Belgische evenementensector. Zo is het bedrijf bijvoorbeeld niet meer weg te denken van rockfestival Werchter. 

"Op Werchter zijn wij de eersten die onze tenten opslaan want ons bedrijf verzorgt daar de crew catering met een heus restaurant, inclusief logistieke batterij met keukens", legt Tinne Vandersmissen uit. "We starten reeds vóór het festival voor zo'n 50 medewerkers tot de uiteindelijke 3.000 tijdens het festival. Vorig jaar hebben we voor de eerste keer een steakrestaurant op de festivalweide neergepoot. Dat was een bijzondere ervaring."

Vandersmissen verzorgt op Werchter ook de VIP, "2 grote VIP-formules op twee locaties, dus 2 lokale batterijen, goed voor 2 keer 2.500 personen", aldus de projectleider. 

Het cateringbedrijf is ook intensief aanwezig op sportevenementen, als huiscateraar voor Voetbalclub Genk, maar ook andere grote kampioenschappen, zoals het WK Cyclo Cross in Zolder. "Daar hebben we op verschillende terreinen gewerkt, maar ook met een mooie nieuwe locatie, 'De Luchtfabriek'," voegt Tinne eraan toe. "Vóór de start van het WK hebben we tevens het VIP dinner voor de UCI verzorgd en tijdens het WK zelf een privé VIP voor de gemeente Heusden-Zolder en voor enkele andere klanten. Maar ook op verschillende fronten. Zo had KBC klanten uitgenodigd die via een boot naar Heusden-Zolder kwamen. Wij verzorgden de catering op de boot." 

Het bedrijf verzorgt projecten in gans het land. Koken op straat in een foodtruck, zoals in 2015 met de 'Mosselweek' in opdracht van een marketingbureau, of onlangs nog de publiekscatering '450 jaar Stadhuis van Antwerpen'. Er wordt evenwel ook gewerkt op vaste locaties zoals in Turnhout, de Artcube in Gent, of het voetbalstadion van Genk. "Hier kan je trouwens ook knappe events organiseren", vindt Tinne. "Het is een leuke locatie voor bedrijfsevents die eigenlijk te weinig wordt gepromoot."

Vandersmissen heeft evenwel ook een eigen locatie Hof ter Smisse: een stadstuin aan de rand van het centrum van Hoogstraten. "Het is een uitstekende locatie voor mooie huwelijksfeesten in een tijdlooskader met zitcapaciteit tot 230 - staand 300", aldus Tinne. 

En de vooruitzichten voor 2016? "Een brede basis van trouwe klanten biedt een garantie voor mooie projecten", stelt de projectleider. "Blijven vernieuwen en verbazen is de boodschap, met passie kwaliteit blijven bieden."

Deel deze pagina

met je vrienden

Ontdek meer

Organiseer een onvergetelijk lente- of communiefeest!

Organiseer een onvergetelijk lente- of communiefeest!

14 maart 2018

Hoe begin je aan de organisatie van zo’n lente-of communiefeest? Weet je niet goed waar te starten - en zie je door het feestbos de partybomen niet meer? Geen enkel probleem. Onze experts in eventplanning geven je graag enkele tips mee. Dus… adem in - adem uit… en lees zeker verder!

Lees verder

De poké (lees: po-kay) bowl: dé trend van 2018!

De poké (lees: po-kay) bowl: dé trend van 2018!

9 april 2018

Eén van de hipste foodtrends van 2018? Dat moet zonder twijfel de poké-bowl zijn. Maar wat is dit eigenlijk - en waar ligt de oorsprong van deze lekkernij? Wij vertellen het je graag.

Lees verder

Masterchef bij Vandersmissen Feestservice

Masterchef bij Vandersmissen Feestservice

9 november 2017

Liefde gaat door de maag. Dat weten ook onze getalenteerde chefs. Tijdens een eigen editie van Masterchef kregen onze koks de kans om hun talent te tonen, zichzelf uit te dagen en hun beste gerechten op tafel te toveren.

Lees verder

Benieuwd naar onze service voor jouw event?

Laten we samen aan tafel zitten voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Neem contact op